Nieuws

Actuele kennis van zaken
bij Albert van der Horst

Houthandel Albert van der Horst en Morgen College starten samenwerkingsproject met leerlingen

HARDERWIJK/ERMELO – De Ermelose Houthandel Albert van der Horst en het Harderwijker Morgen College gaan in mei samenwerken in een intensief leerproject. Daarbij krijgen 24 leerlingen van dit college de gelegenheid om drie weken lang kennis te maken met het echte bedrijfsleven. Dit geschiedt in het kader van het 10-jarig bestaan van deze houthandel. Directeur en eigenaar Albert van der Horst wilde geen commerciële reclamecampagne om dit feit te vieren, maar koos voor een maatschappelijk project. Het Morgencollege wilde daar graag haar bijdrage aan leveren. Projectleider en docent Hans Beek: ‘Een heel goede gelegenheid voor onze leerlingen om ervaring te op doen met het echte werk’.

De opdracht die de leerlingen krijgen is de herinrichting van een demonstratieterrein van de houthandel. In de loop der jaren zijn alle showmodellen verkocht en ligt het terrein min of meer braak. De Ermelose houthandel en+ houtbewerkingsbedrijf investeerde in nieuwe modellen van schuren,  houten speeltoestellen, overkappingen en tuinhuisjes die de leerlingen gaan opbouwen. Dit onder leiding van de medewerkers van Albert van der Horst en docent Hans Beek. In drie weken tijd gaan drie verschillende groepen uit één klas per week het karwei klaren. De start van het project is half mei. Het project wordt afgesloten met de uitreiking van een deelnamecertificaat en een bescheiden feestje.

Praktijk
Het morgencollege heeft ongeveer 800 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. De leerlingen die bij Albert van der Horst aan de gang gaan behoren tot de zogenaamde IBO-groep (Installeren, Bouwen en Ontwerpen). Daartoe behoren ook timmerwerkzaamheden en omgaan met hout. Albert van der Horst: ‘Wij vinden samenwerking met scholen heel belangrijk; regelmatig hebben wij stagiaires. In de praktijk blijkt dat het voor scholen moeilijk is om aan stageplaatsen te komen. Nu hebben we er 24 tegelijk die op een mooie en praktische manier kennis kunnen maken met de praktijk.

<< Nieuws overzicht
medewerkers
198